ECO-Capsules Nordic AB´s produkter tillverkas av Wolf Formulations Limited – ett mycket välrenommerat företag med fina anor långt tillbaka i tiden

Wolf Formulations Limited är inriktat på att utveckla och tillverka innovativa, lättanvända, ekonomiska och miljövänliga rengöringsprodukter. Företaget, med sitt erfarna team, har länkar till rengörings- och hygienindustrin som går tillbaka till 1825.

Bakgrund & Historia

Det första tvålföretaget som grundades av Wolf-familjen 1825, Tyskland, som visar fem generationen av Wolf-familjen. Från vänster till höger: Aaron Victor Wolf (farfars farfar och ursprunglig grundare), Victor Wolf (farfars far), Max Wolf Snr (farfar), Gerald Victor Wolf (far) och Max Wolf Jnr.
Det första tvålföretaget som grundades av Wolf-familjen 1825, Tyskland, som visar fem generationen av Wolf-familjen. Från vänster till höger: Aaron Victor Wolf (farfars farfar och ursprunglig grundare), Victor Wolf (farfars far), Max Wolf Snr (farfar), Gerald Victor Wolf (far) och Max Wolf Jnr.

Max Wolf (Jnr), VD för Wolf Formulations Ltd, är drivkraften bakom företagets innovativa koncept. Han är den femte generationen i en familj som har varit involverad i tillverkningen av hygien- och rengöringsprodukter sedan hans farfars farfar, Aaron Victor Wolf, grundade tvåltillverkningsföretaget Victor Wolf Ltd i Tyskland 1825.

En faktura daterad 1854 utfärdad av Brother Wolf för försäljning av tre tvålar.
En faktura daterad 1854 utfärdad av Brother Wolf för försäljning av tre tvålar.

Max Wolf (Snr), som följde i sin far och farfars fotspår, byggde kraftigt upp verksamheten under 1920-talet och början av 1930-talet. Detta inkluderade tillägget av en ny specialbyggd fabrik i Steinau an der strasse, Tyskland. Inför det kommande andra världskriget och den växande antisemitismen i Tyskland så aryaniserades företaget och namnet Victor Wolf Ltd ändrades till Dreiturm Seife för att dölja alla judiska kopplingar. 1934 konfiskerades företaget i samband med att Max Wolf (Snr) utvisades från Tyskland, efter att ha blivit dömd för högförräderi för sina politiska åsikter och judiska rötter. Efter att ha blivit beviljad asyl i Storbritannien, flyttade Max Wolf (Snr) och etablerade ett nytt företag i Manchester, Victor Wolf Ltd, som producerade grundkemikalier som fettsyror, glycerin och polymerer för användning i hygien- och hushållsprodukter.

Flygfoto över Dreiturm Seife-fabriken (överst); Gerald Victor Wolf representerar Victor Wolf Ltd vid en utställning av ytaktiva ämnen (nederst).
En kopia av ett brev, daterat 1935, från Unilevers direktör till statssekreteraren till stöd för Max Wolfs (Snr) begäran om brittisk asyl.

På 1950-talet återlämnades Dreiturm Seife fabriken till familjen och den förvaltades av Gerald Victor Wolf, son till Max Wolf (Snr), tills den såldes 1970. 1956 bildade Gerald Victor Wolf också ett separat företag, REWO, i Steinau an der Strasse. Detta såldes senare till det amerikanska företaget Emery som nu ingår i Evonik Industries. Gerald Victor Wolf fortsatte att utveckla det Manchester-baserade företaget för att kunna skapa innovativa kemikalier och kemikalier genom nya processer. Under hans ledning blev Victor Wolf Ltd (Storbritannien) enormt framgångsrikt tills det såldes till NL Industries i slutet av 1980-talet.
Idag fortsätter Max Wolf (Jnr) familjetraditionen och efter att ha sålt sina familjeintressen utvecklade han produkter för personvård- och hushållssektorn. Han grundade det ryska företaget 000Maxan 2001, den första producenten av våtservetter i Ryssland. 2002 levererade företaget sitt omfattande sortiment av produkter till kunder både i Ryssland och i många EU-länder. Produkterna, som var baserade på egna formuleringar, fick ett utmärkt rykte för kvalitet. Efter att ha sålt sitt intresse i 000Maxan har Max Wolf (Jnr) de senaste åren utvecklat sina idéer om ett mer miljövänligt koncept med vattenlösliga ekokapslar, som nu är huvudfokus för Wolf Formulations Ltd.

Två publicerade tidningsartiklar som rapporterar om framgångar och innovation av Victor Wolf Ltd Manchester.